Országúti edzőtáborban a csömöriek

Debrecenben került sor a honi utánpótlás legjobbjainak országúti edzőtáborára, amelyen több csömöri bringás is részt vehetett. A tábor egy sportágat népszerűsítő programot is tartogatott.


A kerékpársportot népszerűsítő programot három iskola (Debreceni Református Kollégium Gimnázium és Diákotthon, Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola, Debreceni Református Kollégium Általános Iskola) egybenyíló udvarán bonyolították le, melyre körülbelül 200-250 gyerek látogatott el, tanáraik kíséretében. Az eseményen a fiatalok versenybiciklivel kipróbálhatták a görgőzést, ügyességi pályán tekerhettek végig, testközelből megvizsgálhatták az MKSZ autóparkját és találkozhattak az utánpótlás válogatott versenyzőivel. A legaktívabbak kulacsokat kaptak, de aktivitástól függetlenül is mindenkinek jutott egy-egy apró ajándék.

A folytatásban aztán már a válogatott – nagyrészt U17 és U19 – tagjain volt a nagyobb hangsúly, a Cube-Csömör versenyzői közül Feldhoffer Bálint, Gergely Koppány, Mindszenti Ákos és Tóth Márkó kapott meghívót az eseményre. A srácok az első edzésen meglátogatták a Debreceni Veloparkot, ahol hasznos házi, tanuló versenyeket tudtak lebonyolítani, eliminációs és kritériumversenyeket gyakoroltak eltérő csapatösszeállításokban, hogy megtanulják a különböző versenyszituációkat. Szombaton 3,5 órás alapállóképességi tréninget abszolváltak versenyzőink, vasárnap pedig egy kombinált – országúti és Velopark-edzés várt rájuk az előző két napon megismert feladatokkal. Az edzéseken legjobban teljesítő versenyzők Eolo-Kometa mezt kaptak a tábor végén.

- Összességében nagyon hasznosnak ítélem meg a tábort, mind a kerékpársport promózása, mind a versenyzőink fejlődése tekintetében - értékelte a hétvégét a szövetség honlapján Dér Zsolt szövetségi kapitány. - A Velopark nyújtotta lehetőségeket (forgalommentes, biztonságos, dinamikus körpálya) maximálisan ki tudtuk használni, az edzések jó hangulatban teltek.

Gratulálunk a résztvevőknek!