Az ausztrál vb élmezőnyében!

A csömöri Valter Attila végig remekül tartotta a lépést az élbollyal az Ausztráliában rendezett országúti kerékpáros világbajnokság mezőnyversenyében és a 23. helyen zárt!


A férfi elit mezőnyversennyel zárult a wollongongi országúti kerékpáros világbajnokság programja, melynek során Helensburghból indulva 266,9 kilométer várt a kerekesekre - írta összefoglalójában a velo.hu szakportál. A Mount Keira (7,5 km, 5,7%) megmászása után a körpályára beérve még tizenkét alkalommal haladtak át a célvonalon, ugyanennyiszer abszolválva a Mount Pleasant (1,1 km, 8,6%) emelkedőjét is. A viadalon egy magyar, ráadásul csömöri kerékpárosnak, az egyedi festésű siasakban induló Valter Attilának (a képen balra) is szoríthattunk, aki 2020 után képviselheti hazánkat ismét a vb-n.

A rajtot követően rengeteg kisebb-nagyobb akció követte egymást, majd a következő fordulók során számos különböző szökés alakult ki. Végül az egyik favorit, a belga Remco Evenepoel közel negyven másodperc előnnyel kezdhette meg az utolsó kört Lutsenko előtt, míg a két üldöző sor 1:10 valamint 1:30 távolságban volt. Az időközben Wout van Aert által megrostált „főmezőny” 2:20 hátránnyal haladt át a célvonalon, benne Valter Attilával. Evenepoel végül magabiztos, bő másfél perces előnnyel hazaérve szerezte meg a világbajnoki címet. Valter Attila remekül versenyezve, az első csoporttal érkezve az előkelő 23. helyen zárt!

Országúti kerékpáros világbajnokság 2022, Ausztrália
csömöri eredmények
elit férfi mezőnyverseny, 267 km
1. Remco Evenepoel 6:16:08 mp
...
23. Valter Attila 6:18:29 mp +2:21 mp

Gratulálunk, Attila!