Újabb szakágban taroltak

Sorozatban ötödször fogadta Békéscsaba a kritérium országos bajnokság résztvevőit. A csömöri bringások ebben a szakágban is taroltak az U19-es Greman Szonja és Tóth Márkó révén.


Békéscsabán a versenyszervezők az elmúlt évhez képest idén visszatértek a hagyományokhoz – az 1000 méteres körpálya rajtja és célja visszakerült a Széchenyi utcába. A kritérium szabályai szerint, minden gyorsasági hajrá első négy helyezettje (5, 3, 2 és 1) pontot kapott. A körelőnyt elért versenyző plusz 20 ponttal gazdagodott, míg a körhátrányba kerülő 20 pontot vesztett. A győztes az a kerékpáros lett, aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze. Pontegyenlőség esetén a több hajrágyőzelem számított.

Az U17-es korosztályban a fiúk 24 kört abszolváltak, kiélezett küzdelem végén a csömöri Gergely Koppány ezüstéremmel zárt, de az ötödikként végző Vas Barnabás is remekelt. Az ifjúsági korú lányoknál Greman Szonja nyakába került az aranyérem, a fiúknál pedig a szintén csömöri Tóth Márkó győzött, ezzel ő vihette haza a Horváth János-vándorserleget, melyet minden évben az U19-es fiúk futamának győztese kap.

Az idei esztendő fő hazai versenyei közül az XCM országos bajnokság, a hegyi ob, az utánpótlás országúti ob és a csömöri XCO ob után a kritérium országos bajnokságon is csömöri versenyzők nyakába került az aranyérem az U19-es korosztályban. A lányoknál tehát mindegyik szakágban egyeduralkodó Greman Szonja, míg a férfiaknál ezúttal Tóth Márkó diadalmaskodott (a felsorolt versenyeken Feldhoffer Bálint és Takács Valent Márk is nyert).

Országúti kerékpár, kritérium országos bajnokság 2022
csömöri eredmények
U17, fiú
2. Gergely Koppány 0:29:00 mp
5. Vas Barnabás 0:29:00 mp
14. Petró Szabolcs 0:29:10 mp
U19, férfi
1. Tóth Márkó 0:38:51 mp
U19, nő
1. Greman Szonja 0:33:31 mp

Gratulálunk!