Bajnoki aranymorzsák

Az elitfutam két győztese, Palumby Zsombor és Buzsáki Virág, valamint a csömöri hős, Sylvester Balázs is értékelte az MTB XCO C2 Csömör Kupát. Aranymorzsák a bringásoktól.


- Nagyon jó verseny volt, remekül sikerült a csömöri ob-nak a bejárása - kezdte a férfi elitfutamot megnyerő Palumby Zsombor. - A sokadik versenyhétvégém volt zsinórban, szerettem volna megkoronázni ezt a blokkot egy győzelemmel, örülök, hogy sikerült nyerni. A szlovák és a szlovén srácok erősek voltak, már az elején látszott, hogy velük kell majd megharcolnom az első helyért, illetve Sylvester Balázssal szakadt még el velünk az elején. A harmadik kör elején aztán ritmust váltottam, onnan saját tempós, stabil versenyt futottam. Nem végleges támadásnak szántam, de jól sikerült, így magamat kellett hajszolnom a célig.

- Igyekeztem kihozni magamból a maximumot, haladt végig a bicikli - mondta a felnőtt női győztes, Buzsáki Virág. - Nagyon erős edzéshéten vagyok túl, de menten végig, ami a csövön kifér, így jól elfáradtam, de sikerült nyerni, minden szép és minden jó.

- Nagyjából a teljes utolsó kilométert futva teljesítettem, mert nem sokkal a cél előtt leesett a láncom, majd defektet is kaptam, szóval az utolsó métereken veszítettem a pár pozíciót, sajnos nem állhattam dobogóra - foglalta össze a mozgalmas befutót Sylvester Balázs, a Cube-Csömör versenyzője. - Ez egy technikai sport, úgyhogy benne van, de hamar túl kell ezen lépnem. A formám egyre jobb, egy hónap múlva itt az országos bajnokság, bizakodóan várom a következő versenyeket.

- A verseny közben nem éreztem, hogy jól menne, nehezek voltak a lábaim, a pulzusom nem ment fel, úgyhogy át kell beszélnünk az edzőmmel, hogy mi okozhatta ezt az érzést - nyilatkozta Mindszenti Ákos, a Cube-Csömör színeiben az U19-esek között diadalmaskodó tehetség. - A formám felfelé tart, szeretnék ennél is jobban menni, az ob-n pedig mindenképp nyerni!

- Nagyon jó érzés volt itthon versenyezni, ilyen jó hangulatban, ráadásul kint voltak a csapattársaim és a szüleim, sőt, még a nagymamám is - mondta fülig érő szájjal Greman Szonja, a Cube-Csömör női U19-es győztese. - Élveztem a versenyt, feküdt nekem ez a pálya. Szeretem is, mert technikás, bár most meleg volt és egy kicsit csúszott, de ilyen ez a nyár. Nagyon sokat jelent, hogy olyan emberek szurkoltak, akik közel állnak hozzám és fontosak nekem.

- A betegségem után visszajött az erőm, úgyhogy nem volt taktikám a versenyre, csak nyomtam neki - értékelt a Cube-Csömör színeiben U17-es aranyérmes, Vas Barnabás. - Jobban szeretek valakivel versenyezni, de ezúttal senki sem tudta tartani a ritmusomat. Szerintem ez Magyarország legjobb pályája, sok benne a kanyar, azokat nagyon szeretem, meg a sok technikai elemet. Az utóbbi időben megszoktam ezt a párás időt, úgyhogy ez száámomra még segítséget is jelentett.