Apák napi körtúra

A Csömöri Bringafesztivál idén is - ezúttal apák napján - a kistérségi kerékpáros körtúrával zárult, amelyen rendkívül lelkes brigád tekerte végig a bő 70 kilométeres távot a tikkasztó melegben.


Vasárnap reggel, a Béke téri találkozónál még kellemes hőmérséklet fogadta a bringásokat a körtúra előtti gyülekezőnél. Aztán ahogy faltuk a kilométereket és a különböző állomásokon a csapatra váró finom falatokat, úgy lett egyre "forróbb" az időjárás.

A csömöri rajtot követően meg sem álltunk a XVI. kerületi Hermina Bringaparkig, ahol néhány héten belül az ország legnagyobb pumpapályája nő majd ki a földből. A remek fogadtatás után útra keltünk, hogy abszolváljuk szokásos megállónkat Rákosmentén. A helyi tévé stábja fogadta a Fábri István csömöri polgármester által vezetett csapatot, immár hagyomány, a frissítő mellett bringás ajándéktárgyakkal is feltankolhattunk a megállóban. Következett Pécel és a Ráday-kastély, ahol arra is fény derült, hogy II. Erzsébet angol királynő magyar felmenőkkel is büszkélkedhet! Isaszegig gurultunk, hogy megcsodálhassuk a pazarul felújított helyi református templomot, majd ínycsiklandó fagylalttal hűsítettük magunkat Gödöllőn. A város hangulatos parkját követően előbb egy Szadáig tartó kisebb emelkedő, majd a helyi tájház megtekintése után egy komolyabb erőpróba Mogyoródig. De ez csak a bemelegítés volt, a nap második cukrászda-látogatása után következett a Hungaroring melletti kaptató, amelynél a patakokban csorgó izzadság általában már erőteljesen csípi a bringás szemét. Ezúttal azonban erőt meríthettünk egy fiatalemberből, a körtúra eddigi legfiatalabb teljesítője, a 8 éves Krisztián játszi könnyedséggel tekert fel minden magaslatra. Le a kalappal a családi duó előtt, édesapjával Rákoscsabától Rákoscsabáig abszolválták a bő 70 kilométeres "karikát".Kerepes a tavaly debütáló helyszínnel jelentkezett, majd a Kistarcsáig megismert Hegy utca San Francisco domborzatát idézte. Itt azonban a helyi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat frissen felújított közösségi háza, és az ott készült földi javak minden kínunkat elfeledtették. Kistarcsától Nagytarcsáig jót gurultunk, a Turul-szobor előtti főhajtás után pedig jót erősítettünk visszafelé. Az egész nap rendkívül segítőkész és együttműködő rendőröktől Csömör határában köszöntünk el, a faluban aztán a Bulgárkert és a pataksétány átszelését követően érkeztünk vissza a Béke térre. Mindenkinek jól esett a fárasztó nap után némi harapnivaló, a bő 70 kilométeres távot teljesítő 8 éves fiatalember teljesítménye előtt mindannyian megemelhetjük kalapunkat. Édesapjával életre szóló apák napi élményt szereztek.

Köszönjük a részvételt, hamarosan újra találkozunk!