Élményekkel teli fesztivál

Sorozatban hetedszer is nagy sikerrel zajlott a Csömöri Bringafesztivál a Bulgárkertben: a téren a megújult programok, a pályán pedig az átépített ugratók okoztak kellemes meglepetést.


Megújult programokkal és igazi fesztiválhangulattal várt minden érdeklődőt a Bulgárkertet hetedik alkalommal benépesítő Csömöri Bringafesztivál. Az időjárás ezúttal a kegyeibe fogadta a versenyzőket, akik a ragyogó napsütésben délelőtt az U19-es és a felnőtt korosztályokkal, míg délután az utánpótlás és a Master-nevezőkkel irányították a figyelmet a kijelölt pályára. A futamok között és alatt kicsik és nagyok is megtalálták az érdeklődésüknek megfelelő szórakozást, hiszen különböző bringás aktivitások, játéklehetőségek, látványos bemutatók, koncertek, babzsákok, napágyak és ínycsiklandó finomságok is rendelkezésre álltak a fesztivál területén. Az idei évben jótékonysági célt szolgált a tombola, amelyből az összegyűlt 67100 Ft, egy ötéves kisfiú bringaálmát váltja majd valóra. A 'Bringás osztály vagyunk!' pályázatunkon a csömöri Mátyás Király Általános Iskola 2.d osztálya végzett az első helyen, a pumpaversenyen pedig hét korosztályban találtak gazdára a csillogó érmek.Nevezési csúcsot hozott az XCO C1 Csömör Nagydíj - az eredményhirdetésén az elit mezőnyben a tavalyi győztes, lengyel Bartlomiej Wawak duplázni tudott, utána azonban a hazai sztárok következtek a dobogón, sorrendben az olimpikon Parti András, az ifjú reménység, Fetter Erik, a csömöriek büszkesége, Valter Attila és a szintén csömöri nevelésű Dina Márton. A legjobb tízbe még a hetedik Palumby Zsombor és a 10. helyen záró csömöri, Szatmáry András fért be a mieink közül. Komoly eredmény ez, hiszen a mezőny idén is hemzsegett a klasszisoktól, elsősorban az olimpiai kvótafutó-sorozat miatt volt kiemelt jelentőségű a viadal a külföldi versenyzők körében. Az elit hölgyek mezőnyében a Cube-Csömör feltörekvő csillaga, Schmidel Regina a nemzetközi mezőnyben az osztrák Lisa Pasteiner és a lengyel Gabriela Wojtyla mögött megcsípte a dobogó alsó fokát.

A napot az egyre népszerűbb Elefánt együttes koncertje zárta, amelyen maradék energiáit is kitombolhatta az ifjúság. Jövőre újra találkozunk!

MTB XCO Csömör Nagydíj C1 2019
eredmények:
Elit, férfi:
1. Bartlomiej Wawak (lengyel, Volkswagen Samochody Uzytkowe MTB Team) 1:23:52 mp
2. Parti András (Trek SE) +45 mp
3. Fetter Erik (Pannon Cycling Team) +2:03 mp

Elit, nő:
1. Lisa Pasteiner (osztrák, Ghost Factory Racing) 1:24:03 mp
2. Gabriela Wojtyla (lengyel, Superior Zator) +1:51 mp
3. Schmidel Regina (Cube-Csömör) +3:37 mp

U19, férfi:
1. Baranyi Dávid Áron (Limitless Team - XCO Nagykanizsa) 1:14:38 mp
2. Jakob Klemencic (szlovén válogatott) +16 mp
3. Lukasz Helizanowicz (lengyel, JBG-2 Cryospace) +1:08 mp

U19, nő:
1. Kis Kata Emma (VKE-Nelson Pepperl+Fuchs Team) 1:23:09 mp

További eredmények ITT!