Pálya

Hogyan juthatunk el Csömörre?

Az Örs vezér térről alig több mint húsz perc a HÉV menetideje (az IKEA elől induló buszjáraté még ennél is kevesebb), és már régóta szabályosan feltehetjük a bringát is bármelyik járat kijelölt kocsijára. Aki viszont szeretne kitekerni, az a főváros leghosszabb kiépített kerékpárútján közelítheti meg a falut: a belvárosból a Városligeten, majd az Örs Vezér téren keresztül a Kerepesi–Veres Péter útvonalon haladva a Cinkota–Ilonatelepi HÉV megállónál kell letérni a kerékpárútról, ahonnan mindössze egy kilométert kell megtenni a gyér forgalmú Magtár úton.
Budapest XVI. kerületéből két másik irányban is kikerékpározhatunk: az M0-son átívelő alumíniumhíd kifejezetten gyalogosoknak és kerékpárosoknak épült, pár száz méterrel odébb pedig a Timur utca felől is kiépített kerékpárút vezet ki a városból (itt viszont egy kilométeres, olykor forgalmas szakasz vezet be a faluba, érdemes figyelmesen közlekedni!). Kistarcsa, Kerepes, illetve Mogyoród és Fót felől mezőgazdasági utakon érhető el Csömör.​

" "

A csömöri Kálvária-dombon kijelölt bringapálya a kicsiknek, a nagyoknak és a profiknak egyaránt megfelelő terepet kínál a versenyzésre. A folyamatos pozitív visszajelzések alapján bátran állíthatjuk, hogy a Csömörön megforduló topversenyzők tetszését is elnyerte a pálya.

" "

A Gödöllői-dombsághoz tartozó Kálvária tövében és a Csömöri-patak kanyarulatában fekvő Bulgárkert, illetve a szomszédságában kijelölt pálya nemcsak a profi versenyzők számára jelent kikapcsolódást, az amatőrök is próbára tehetik tudásukat az év bringázásra alkalmas időszakában.

" "